,,Înţelepciunea nu este altceva decât durere vindecată." Robert Gary Lee

21 aprilie 2016

Acum


                                 Nu mai e timp să luăm de la capăt ziua ce tocmai a trecut. Nu avem cum să schimbăm ceva din ea. Putem doar să cântărim, să punem un petec de înţelepciune peste clipa etichetată drept rebut de un regret sau să înrămăm momentul într-un zâmbet nostalgic, rupt din încântare.
                            Putem să privim înapoi, dar nu mai putem atinge. Totul e o oglindă fără fund, în care imaginile se bălăcesc nestingherite în emoții atât de vii şi totuşi atât de departe. Putem retrăi, dar nu mai putem schimba nimic din ce a fost, putem înţelege, dar nu ne putem întoarce. Trecutul nu e tangibil, viitorul e ficțiune. Ceea ce avem se numește Prezent. Singura concretizare a faptului ca suntem este ACUM. Un ACUM mereu în schimbare, mereu altul, niciodată parcă pregătit pentru noi. Ne e greu să înțelegem că noi suntem cei care trebuie să fim pregătiți să trăim în el, să fim prezenţi acolo unde, de fapt, suntem, dar uităm să fim.
                                                                                                     A. F.
                                                                                                                               Foto - google.ro

2 comentarii:

Violeta Sandor spunea...

Oricat de pregatiti am fi acum s-ar putea ca maine sa ne surprinda. Poate de aceea exista timpul pentru ca lucrurile sa nu se intample in acelasi timp si sa poti invata felul in care sa-l intrebuintezi, pentru ca o singura clipa poate scimba totul.

Anca Florea spunea...

Timpul... cat de dificil este,, sa-l lasam sa nu existe"...

- ,,În inima omului se află începutul şi sfârşitul tuturor lucrurilor.” Lev Tolstoi