,,Înţelepciunea nu este altceva decât durere vindecată." Robert Gary Lee

7 ianuarie 2017

Aprinde o stea!


                          Viaţa unui om este ecoul sufletului său ce strigă în lume căutându-se pe sine. Cu cât ne căutăm înafară, cu atât mai mult ne îndepărtăm de noi. Nu suntem perfecţi, dar, cu siguranţă, fiecare este unic în felul său. Ne-ar putea spune altcineva cine suntem, mai profund şi mai adevărat decât o putem face noi înşine? Ne putem vedea mai clar ca atunci când ne privim în oglinda cerului si, deşi zi sau noapte, ştim că, undeva, acolo, aşteaptă să fie aprinsă propria noastră stea ? 
                             Când judecăm, ceilalţi greşesc. Când ceva nu este cum ,,trebuie" să fie, lumea devine nedreaptă... ne simţim singuri şi ne întristăm pe măsură. Tristeţea se naşte din neîmplinirea aşteptărilor. Când creăm şi dăruim ceva din cel mai profund lăcaş al inimii, iubind, nu aşteptăm nimic. Neaşteptând nimic, ceilalţi nu pot greşi. Dar cum să reuşim să-i iubim astfel pe alţii, când ne-am îndepărtat de propria noastră acceptare, de iubirea de Dumnezeu şi de noi înşine?
                         Cerul nu este atât de departe cum pare, iar drumul prin neantul universului către propria stea se străbate de cele mai multe ori prin propriul întuneric. Nu ne simţim singuri pentru că nu este nimeni cu noi, ci pentru că fiecare a uitat să fie cu sine.
                                                                                   A. F.
                                                                                                                                                                               Foto - google.ro


Laura Stoica – Nicio stea

2 comentarii:

gabriela popa spunea...

Minunat indemn, minunată scriere!

Anca Florea spunea...

Tu esti minunata, Gabita! Iti multumesc!

- ,,În inima omului se află începutul şi sfârşitul tuturor lucrurilor.” Lev Tolstoi