,,Înţelepciunea nu este altceva decât durere vindecată." Robert Gary Lee

18 octombrie 2013

Plus-minus un pas


             Între dragoste și ură e doar un pas. Sunt vorbe, vorbe vechi, ticluite cu înțelepciunea și povara experienței. Sunt vorbe care trezesc rezistență și negare, sunt fapte care dor în uimirea ușurinței cu care se întâmplă.
                     E ura doar un mod de autoconservare în fața dezamăgirii, fie ea susținută sau nu ? Cum poate un sentiment atât de perfect ca iubirea față de un om, oricare, indiferent de relație, să se transforme dintr-un soare într-un biet cărbune? Drepturi, așteptări și orgolii, acestea sunt firele de praf ce atârnă sub acel pas , dându-i greutate, făcându-l posibil și de necontrolat.
                    Măcar atunci când obosim să ducem un război inutil, când reușim să depășim performanța de a reduce întreg universul la un simplu EU, să nu uităm că de la ură la iubire nu e decât un singur pas. Un pas care cere, poate, umilință și renunțare, un pas care face capul să se plece, dar înalță sufletul. Un pas prin care urci. Și care îți dă șansa să mergi mai departe, poate, către adevărata dragoste, pură, necondiționată, fără regrete. O dragoste care nu se măsoară, nu se negociază, nu se transformă, nu se risipește. Se oferă și atât. 

Niciun comentariu:

- ,,În inima omului se află începutul şi sfârşitul tuturor lucrurilor.” Lev Tolstoi