,,Înţelepciunea nu este altceva decât durere vindecată." Robert Gary Lee

24 iulie 2015

Vinovată de iubire



                       Dacă poţi să vezi în iubire teamă, atunci nu despre iubire vorbim. Dacă vezi iubirea ca fiind povară, atunci nu e ea. Iubirea nu distruge, nu rătăceşte, nu înrobeşte. Iubirea curge liber, trezeşte, armonizează, împlineşte, dăruieşte continuu şi nu cere, nu ceartă, nu acaparează. Iubirea colorează sufletul, nu-l şterge, aduce lumină, nu întunecă. Iubirea nu are cum să dezamăgească, pentru ca ea nu aşteaptă nimic. Ea doar izvorăşte şi curge fără împotrivire. Iubirea nu e doar o lecţie de biologie şi nici o piesă de teatru pe Broadway. Iubirea se trăieşte, se respiră, nu pentru că vrei sau nu, ci pentru că o simţi curgându-ţi prin vene fără oprelişti. Iubirea există… sau nu.
                     Însinguraţi şi uitând de noi înşine, trăim fugind de incertitudini, de abandon. De fapt, ne temem de noi, nu de iubire. Am fost învăţaţi că iubirea rupe, ameninţă, consumă, leagă. Dar iubirea este Dumnezeu. Ea cântă şi strigă de bucurie, înseninează şi dăruieşte. Noi rupem şi legăm în numele ei. De ce de câte ori vrem să ajungem pe malul celălalt al lacului dăm vina pe apa şi nu recunoaştem că încă nu am învăţat să înotăm?
                    Precum un puf de păpădie adus de vânt ai coborât între linia vieţii şi cea a inimii, din căuşul palmei mele. De pleci sau stai, iubirea mea rămâne. De mă priveşti sau nu, o să-ţi zâmbesc oricum, din când în când. Ce-a fost să fie s-a-mplinit. Ce este, este. Ce va fi, va fi… Cu toată gingăşia, firescul şi bucuria sufletului meu, mă plec ţie cu recunoştinţă şi îţi multumesc!

 - O să lăsăm iubirea necondiţionată să îşi facă treaba. Ştiu că teoria este una şi practica alta, dar dacă încercăm şi creăm un nou sistem de abordare a iubirii ... reuşim, măcar din când în când, la început. E minunat când sentimentele ne sunt împărtăşite! Dar e şi mai minunat când, împărtăşite sau nu, le dăruieşti din tot sufletul, fără să-ţi fie teamă de nimic, fără să cântăreşti, fără să moară ceva în tine atunci când înapoi nu vine nimic. Eşti fericit că dăruieşti! Pare o utopie, dar e mult mai mult! Are oare nevoie iubirea să fie justificată?
   Să vă fie viaţa toată numai dragoste, fie ea de dat sau de primit! -
                                                                                             A. F.

   Montaj video: CONDOR 28 iulie 2015
                        -  https://www.youtube.com/watch?v=PAQNl9_jybo

Niciun comentariu:

- ,,În inima omului se află începutul şi sfârşitul tuturor lucrurilor.” Lev Tolstoi